Hvordan rense sluket?

Dette må du gjøre!

Dersom sluket først er tett, skulle du ha gjort det for lenge siden …

RENS DET: Dersom det er noen måneder siden sist du vasket sluket, kan det hende det ser slik ut nå. I videoen forteller vi deg hvordan du bør rense det og hvor ofte ! Video: Celina Stamper. Vis mer
Publisert

Siver vannet saktere vekk etter dusjen? Da kan sluket ditt være tett.

Slik rengjør du det selv!

Ta bilder underveis

Rørlegger Svein Løkenflaen i Rørleggerservice AS forteller til DinSide at det kan være lurt å ta bilder underveis, dersom man er usikker på hvordan man renser sluket, tar det opp og fra hverandre.

Først og fremst anbefaler han å bruke gummihansker.

- Ta vekk slukrist og vær forsiktig med jordledning hvis det er det der. Det er forskjellig typer sluk, på nyere sluk er det ofte en løfteanordning. Pass på at du får det sammen på riktig måte, ellers kan man få kloakklukt, sier Løkenflaen og legger til:

- Gamle sluk har en plugg som må skrus ut, den kan sitte veldig hardt og må bores ut.

Dersom det kreves, råder Løkenflaen til å ikke gjøre det selv.

Han anbefaler å rengjøre sluket hver tredje måned eller oftere. Det kommer an på hvor stor husstanden er, hvor mye det dusjes og hvor mye hår som havner i sluket.

- En fin husregel er å rense sluket før man reiser bort for ei tid, da vil ikke rørene tette seg enda mer mens du er borte, forteller Løkenflaen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer