Innbrudd

Dette må du huske

Dersom du skal av gårde i sommer, er det flere ting du bør tenke over før du drar av gårde.

UT OG REISE: Skal du ut og reise i sommer, bør du sjekke disse tingene før du drar. Video: Celina Stamper / Storyblocks Vis mer
Publisert

Dersom du er redd for innbrudd, er det flere ting du bør sørge for før du forlater huset.

Tonje Reiten, leder for avdelingen for spesiell innsats i Oslo politidistrikt, forteller i en pressemelding fra Sector Alarm at nå som samfunnet er tilbake til normalen forventes det at også vinningskriminalitet og boliginnbrudd går tilbake til «normale tilstander».

– Vi tror at dette vil legge seg på cirka samme nivå som det var før coronaperioden. Men vi ser en eksplosjon i tyverier fra boder og garasjer, og forventer at tyveri av sykler, gressklippere og hagemøbler også vil bli et stadig større problem, sier Reiten.

– Vi ser generelt at innbruddstyver vil inn i hus hvor det ikke er folk. Vær flink til å låse dører og vinduer, også når du bare er i hagen eller i en annen del av huset.

Kan få avkorting

Du kan også få mindre penger igjen fra forsikringen om det skjer et innbrudd og du ikke har sikret huset korrekt.

- Kunden kan oppleve å få avkorting dersom de har forlatt huset med åpen dør. Her gjør vi individuelle vurderinger i hvert enkelt tilfelle, da dette kan variere ut ifra lengde på fraværet, hvor lett det er å ta seg inn og liknende, forteller Andreas Handeland, kommunikasjonsdirektør i If Europeiske Reiseforsikring til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer