Teipe batteriet

Dette må du huske

Visste du at det er én viktig ting å gjøre før du resirkulerer batterier?

KILDSORTERING: Dette bør du vite om kildesortering. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vet du egentlig hvordan du kaster batteriene dine riktig?

Stine Helgeland, daglig leder i Loop (stiftelsen for kildesortering og gjenvinning) forteller at man bør finne en tom beholder, som for eksempel et tomt syltetøyglass med lokk, til å samle opp brukte batterier i.

- Ha den i kjøkkenskapet eller et annet sted der den er lett tilgjengelig. Ta med deg batteriene i butikken når du panter flasker for eksempel, sier hun og forklarer at alle butikker som selger batterier har plikt til å ta imot brukte batterier.

Returner i butikk

Du finner ofte returstasjonen ved siden av panteautomaten. Brukte batterier som ligger løst i roteskuffer og andre steder kan ende opp på feil sted, for eksempel dersom de blir spist av små barn eller kjæledyr, forklarer Helgeland.

- Et lite litium ion knappcellebatteri som svelges kan etse og skade indre organer som spiserør, magesekk og tarmer.

- Brukte batterier må leveres til gjenvinning. Batterier kan leveres til alle butikker som selger samme type batteri, eller til gjenvinningsstasjon. Det er gratis å levere batterier til gjenvinning, forteller prosjektkoordinator for Batterijakten, Ingvild Swane til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer