Dette må du huske

Brannvesenet med advarsel.

TOK FYR: Det begynte å brenne i dette kjøleskapet natt til fredag. Foto: Vestfold interkommunale brannvesen
TOK FYR: Det begynte å brenne i dette kjøleskapet natt til fredag. Foto: Vestfold interkommunale brannvesen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Natt til fredag brøt det ut en brann i et kjøleskap i en leilighet i Tjøme i Færder kommune, skriver Vestfold Interkommunale Brannvesen på Twitter.

- Beboer hører et smell og oppdager da at kjøleskapet på kjøkkenet står i full fyr. Røykvarslerne i leiligheten utløses. Beboer og familien trekker ut og ringer 110, og får hjelp til slokking av naboene i leiligheten i etasjen over, sier brannmester Ivar Paulsen.

Slokket i bare trusa

Paulsen roser beboere og naboer for sin innsats på stedet.

- Unik innsats fra beboer med god hjelp fra nabo på stedet hindret en lang større brann. De tar ut sin husbrannslange, hiver den ned til den uheldige beboeren. Vedkommende står i verandadøra i bare trusa og spyler inn på kjøkkenet der det er full overtenning og flammene ruller i taket. Innsatsen holder brannen i sjakk til vi kommer, legger brannmesteren til.

Husk dette

I forbindelse med nattas hendelse, minner brannvesenet om at man må støvsuge bak kjøleskap, vaskemaskiner og tørketromler.

Dette må man gjøre minst årlig, opplyser brannvesenet og fortsetter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.