Valg av vaskehjelp til hjemmet:

Dette må du sjekke før du inngår avtale

Vi tipser deg om hvordan du finner frem til seriøse aktører, forventet pris og hva du kan kreve av erstatning om du ikke er fornøyd.

VASKEHJELP HJEMME: Stadig flere nordmenn velger å ha vaskehjelp hjemme. Men hvordan finne frem til en seriøs aktør, og hva kan du forvente av tjenesten? Tipsene får du i denne artikkelen. Foto: Linn Merete Rognø.
VASKEHJELP HJEMME: Stadig flere nordmenn velger å ha vaskehjelp hjemme. Men hvordan finne frem til en seriøs aktør, og hva kan du forvente av tjenesten? Tipsene får du i denne artikkelen. Foto: Linn Merete Rognø. Vis mer
Publisert

Når man har fremmede folk i huset uten å være til stede selv, er det svært viktig å ha tillit til rengjøringsselskapet man lager en fast avtale med. Derfor gjelder det å gjøre en god forhåndssjekk på de ulike hjemmevask-selskapene som promoteres der ute.

Før du velger vaskehjelp, bør du også forsikre deg om at jobben blir gjort skikkelig.

Så hvordan velge et pålitelig firma som leverer en tjeneste av god kvalitet?

Her får du tipsene.

Sjekk om firmaet er seriøst

Forbrukerrådet har fått 53 spørsmål om rengjøring hittil i år. 25 av dem handler om kvalitet og levering av tjenesten, 14 handler om pris.

Det opplyser Thomas Iversen, fungerende leder for forbrukerdialog ved Forbrukerrådet.

Han har flere tips til hvordan forbrukerne skal finne frem til seriøse aktører, og hva man bør sørge for at er på plass før man lager en avtale med et rengjøringsfirma.

- Når du skal velge rengjøringstjeneste, sjekk kontaktinformasjon og om det er registrert i Brønnøysundregisteret. Et seriøst firma vil bli kontaktet om feil oppstår, og er det ikke registrert, så styr unna, råder Iversen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer