Svenskehandel av sengetøy?

Dette må du sjekke før du kjøper sengetøy i Sverige ... eller på Ikea

Skal du kjøpe med deg sengetøy på svenskehandel bør du passe på målene!

SVENSKEHANDEL AV SENGETØY? Svenske sengetrekk, dyner og puter er i andre størrelser enn i Norge. Skal du kjøpe sengetøy i Sverige, bør du ha en dyne og pute med svenske mål å legge det på. Ellers blir det fort mismatch som for trangt for puten eller for løst for dyna. Foto: Berit B. Njarga
SVENSKEHANDEL AV SENGETØY? Svenske sengetrekk, dyner og puter er i andre størrelser enn i Norge. Skal du kjøpe sengetøy i Sverige, bør du ha en dyne og pute med svenske mål å legge det på. Ellers blir det fort mismatch som for trangt for puten eller for løst for dyna. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert

Det er mye som er billigere og bedre i Sverige: Julematen er billigere, godteriet er billigere og glutenfri og laktosefri mat er både billigere og finnes i bedre utvalg enn i Norge.

Leker er derimot sjelden billigere i Sverige.

Og når det gjelder sengetøy så bør du holde tunga rett i munnen:

Det er nemlig ulike mål både på både dyner, puter og sengetøy i Norge og i Sverige.

Har du en dyne fra Ikea?

Har du en dyne fra Ikea eller et sengesett derfra, har du allerede hatt muligheten til å irritere deg over det:

Ikea er en av flere svenske kjeder som selger dyner, puter og sengetøy med svenske mål i Norge – og dette er altså ikke forenlig med norske mål på dyner og puter.

I Sverige er standarden på dyner 150x210 centimeter.

I Norge er standarden enten 140x200 centimeter eller 140x220 centimeter.

Prøver du å legge et norsk dynetrekk på en svensk dyne vil det bli trangt i bredden og muligens en del løsthengende tøy i lengden.

Setter du et svensk dynetrekk på en norsk dyne vil det bli for løst i bredden og enten for kort eller for langt i lengden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer