Kombinerte vaske- og tørkemaskiner:

Dette må du sjekke!

De europeiske forbrukerrådene har testet kombinerte vaskemaskiner og tørketromler.

SJEKK PRISEN: De europeiske forbrukerrådene har testet kombinerte vaskemaskiner og tørketromler. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB
SJEKK PRISEN: De europeiske forbrukerrådene har testet kombinerte vaskemaskiner og tørketromler. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De europeiske forbrukerrådene har testet 17 kombinerte vaskemaskiner og tørketromler. Nivået er på det jevne, ingen får toppscore, og konklusjonen er klar: Her bør du sjekke prisen!

- Hele sju maskiner får seks poeng, men vi vil trekke fram Electrolux EW7W5468E6, Beko BDFT710442WB og Beko BDFT710442MB, skriver Forbrukerrådet på sine nettsider.

Testene er gjennomført i 2021, 2022 og oppdatert i januar 2023.

Hva er viktig for deg?

Før du dykker ned i testresultatene, bør du tenke over hva som er viktigst for deg. Pris? Vaskeresultat? Støy? Vannforbruk?

VASKER BEST: Electrolux-maskinen er best på vask, skårer godt på både vann- og energiforbruk og koster drøye 8000 kroner. Foto: Forbrukerrådet
VASKER BEST: Electrolux-maskinen er best på vask, skårer godt på både vann- og energiforbruk og koster drøye 8000 kroner. Foto: Forbrukerrådet Vis mer

Vasker du stadig skikkelig skitne klær, er Electrolux-modellen et klart førstevalg. Denne vasker best, er relativt rimelig, og skårer godt på både energi- og vannforbruk.

De to Beko-maskinene vasker ikke like bra og koster mer, men bråker mindre og.

Store prisforskjeller

Testen viser også at pris ikke alltid samsvarer med kvalitet. Testens dyreste maskin koster mer enn 26 000 kroner, men kommer ikke like bra ut av testen som Forbrukerrådets tre anbefalinger. Disse koster mellom 8.290 og 10 495 kroner.

Sliter med tørkingen

De to maskinene som kommer dårligst ut av denne testen er Gorenje WD95145 og Hisense WDQY1014EVJM. Ingen av dem tørker klærne godt nok, og de er heller ikke særlig tids- eller energieffektive. Gorenje-maskinen er heller ikke spesielt god på vask.

En eller to maskiner?

Det er mange gode grunner til å velge en kombinert vaskemaskin og tørketrommel. For det første, er mindre materialbruk bedre for miljøet. De tar også mindre plass enn to maskiner, noe som er viktig for dem som har liten plass.

Det er også tidsbesparende.

- Det er også en stor fordel at maskinen gjør hele jobben fra vasking til tørking. Da slipper du å laste fra en maskin til en annen, seier Gunstein Instefjord, leder for forbrukerpolitikk i Forbrukerrådet.

Det er likevel én ting du bør ta med i beregningen. Når du har to funksjoner i én maskin, risikerer du å miste begge, dersom det blir feil på én av dem.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer