Hvordan velge tørketrommel

Dette må du vite før du kjøper tørketrommel

Hvor du skal plassere tørketrommelen har mye å si for hvilken trommel du bør velge.

TØRKETROMMEL: Det finnes tre ulike typer av tørketromler på markedet, og det viktigste du gjør før du kjøper ny trommel er å finne ut av hvor stor kapasitet du har behov for. Eksperttipsene får du i denne artikkelen. Foto: Produsentene.
TØRKETROMMEL: Det finnes tre ulike typer av tørketromler på markedet, og det viktigste du gjør før du kjøper ny trommel er å finne ut av hvor stor kapasitet du har behov for. Eksperttipsene får du i denne artikkelen. Foto: Produsentene. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En god tørketrommel er en trommel som tørker klærne raskt samtidig som den bruker mindre energi.

Men det få tenker på før de kjøper ny tørketrommel, er at størrelsen på rommet som trommelen skal stå plassert i, har mye å si for hva slags trommel man bør kjøpe.

Før du kjøper ny tørketrommel, bør du få med deg disse eksperttipsene.

A-klassetrommel på lite rom

- De fleste plasserer tørketrommel og vaskemaskin på badet eller på vaskerommet, og felles for de fleste er også at bad og vaskerom er små, sier Tor Jostein Faber, daglig leder ved Euronics, Lambertseter.

Og nettopp dette har mye å si for hvilken type tørketrommel du bør kjøpe.

- På små bade-eller vaskerom, typisk seks-syv kvadratmeter, er det lite tilgang på luft, dermed kan det fort bli veldig varmt på rommet når tørketrommelen går. Da bruker den uhorvelig lang tid på å tørke fordi det ikke er nok kald luft rundt i rommet.

- For at tørketrommelen skal fungere optimalt, er den avhengig av nok tilgang på luft rundt seg. Så skal trommelen stå plassert i et lite rom, bør du kjøpe en type som ikke produserer så mye egenvarme, da gjerne en trommel med varmepumpe, råder Faber.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer