Utvendig husmaling

Dette må du vite før du velger utvendig husmaling

Unngå falming, svertesopp og alger på husveggen - slik velger du riktig maling til huset.

HVILKEN FARGE PÅ HUSMALINGEN?: Ny husmaling på markedet skal ikke bare holde bedre på fargen, den skal også være svertesopp-avvisende. Foto: NTB Scanpix.
HVILKEN FARGE PÅ HUSMALINGEN?: Ny husmaling på markedet skal ikke bare holde bedre på fargen, den skal også være svertesopp-avvisende. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For å slippe å måtte male huset ofte er det alfa/omega å velge riktig husmaling til panelet. Ikke bare for at fargen skal holde seg fin i flere år uten å falme, men også for å unngå svertesopp og alger på veggene.

Så hvordan velge den beste utvendige fargen til huset?

Disse tipsene bør du få med deg!

Før du kjøper maling

- Det finnes mange, gode malingsalternativer i handelen. Når du skal i gang med å male huset er det viktig å tenke system og holde seg til det. Det vil si at en velger grunning, eventuelt mellomstrøk og toppstrøk fra samme produsent og benytter anbefalte produkter, råder Kristian Owring, administrerende direktør hos Informasjonskontoret for farge og interiør (IFI).

Underlaget bør også sjekkes og rengjøres med egnet vaskemiddel for å oppnå levetiden som er forespeilet av produsent. Dersom du har en favorittprodusent bør du bruke systemet fra denne produsenten, mener han.

- De aller fleste kjente produsenter i handelen har gode produkter som står lenge. Det finnes mye å velge blant, så jeg foreslår at du leser deg litt opp på de forskjellige produktene før du går i gang med handelen, tipser Owring videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer