Solskjerming til vindu

Dette må du vite om solskjerming

Gardinenes tid er forbi, men bør du gå for screens, plisségardiner eller kanskje en annen løsning?

AUTOMATISK SOLSKJERMING: Det er mange ulike typer av automatiserte solskjermingsprodukter. Ved å logge inn på tilhørende app via smarttelefon eller nettbrett, kan du betjene og overvåke solskjerminger på relativt lang avstand. Foto: Somfy smart home/produsent.
AUTOMATISK SOLSKJERMING: Det er mange ulike typer av automatiserte solskjermingsprodukter. Ved å logge inn på tilhørende app via smarttelefon eller nettbrett, kan du betjene og overvåke solskjerminger på relativt lang avstand. Foto: Somfy smart home/produsent. Vis mer
Publisert

Solskjerming er en nødvendighet i de aller fleste hjem. Å forhindre at rommene varmes opp til drivhus-temperatur, er aktuelt sommer som vinter når sola står lavt. Og naboinnsyn vil vi helst slippe gjennom hele året.

Men hvordan skal du velge solskjermingen som passer akkurat ditt hjem? Og hvilke typer produkter kan du velge mellom?

Det er mange alternativer, men de vanlige gardinene er på vei ut. I alle fall hvis du vil følge trendene, men også av praktiske hensyn.

Riktig valg av solskjerming

Når du skal finne solskjermingen som passer best i hvert rom, er det først smart å ha klar en sjekkliste, ifølge Egil Aamodt, daglig leder hos Markisemannen.

– Tenk på hvilke behov solskjermingen skal dekke i hvert rom. Er det kun skjerming av sola, eller ønsker du en uteplass som kan benyttes mer, eller vil du hindre innsyn? For soverom vil du kanskje ha det helt lystett, sier Aamodt.

Har du små barn i hus, er det særlig viktig å tenke på sikkerhet, understreker Rolf E. Sandvoll, assistant manager hos produsenten VEMA.

– Solskjerming uten snorer anbefales spesielt på barnerom, men også ellers i hjemmet der barna oppholder seg, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer