Oppbevaring i bod

Dette må ikke lagres i boden

Fuktig sportsutstyr og åpne poser med dyrefôr bør holdes langt unna boden.

VÅTE TING: Alt som er vått og fuktig bør du vente med å sette i boden til det er tørt. Det samme gjelder åpne poser med dyrefôr. Få gode tips i artikkelen under. Foto: Linn Merete Rognø.
VÅTE TING: Alt som er vått og fuktig bør du vente med å sette i boden til det er tørt. Det samme gjelder åpne poser med dyrefôr. Få gode tips i artikkelen under. Foto: Linn Merete Rognø. Vis mer
Publisert

De fleste av oss har en inne- eller utebod, mange har begge deler. Og ekstra lagringsplass trenger man, men det er ikke alt som bør lagres i boden.

I alle fall ikke hvis du vil unngå skadedyr og muggsopp.

Gullgruve for sopp og skadedyr

Du kjenner deg kanskje igjen: Etter at du har vært på tur i regnværet, setter du den våte sekken i boden. Kanskje har golfbagen blitt våt etter en lang runde på banen, så setter du også denne i boden. Er fotballskoene fuktig etter kampen - kanskje disse også blir plassert i sportsboden?

Dette er uvaner som du definitivt bør stoppe med. For dette er eksempler på ting som absolutt ikke bør lagres i boden. I alle fall hvis du vil unngå skadedyr og muggsopp.

- Fuktige og våte ting blir gjerne kastet inn i boden i en fei, da ser man ofte de negative konsekvensene av dette senere, forteller Fredrik Sagen hos Lagersjefen AS.

Skal du holde miljøet i boden rent, bør du tenke gjennom hva du faktisk lagrer i den - og hvordan dette lagres.

- Fuktige ting i boden, vil danne grunnlag for muggsopp. Så hvis man eventuelt skal lagre utstyr i boden som har blitt vått ute, er det viktig at man tørker dette før man setter det inn i boden, presiserer Sagen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer