Test av DAB-radioer til under 1000 kroner

Dette mener vi om de billigste DAB-radioene

Vi har testet syv mellom 350 og 1.000 kroner og har funnet en klar favoritt!

SKINNET BEDRAR: Det er ikke alltid lett å se hvilke radioer som er dyre, og hvilke som er billige. Men du hører det ofte når du skrur dem på. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
SKINNET BEDRAR: Det er ikke alltid lett å se hvilke radioer som er dyre, og hvilke som er billige. Men du hører det ofte når du skrur dem på. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du får ikke de store musikkopplevelsene med en liten boks til noen få hundrelapper. Men til nyheter og bakgrunnmusikk mens du pusler på kjøkkenet, kan en av de aller billigste DAB+-radioene fungere helt fint.

Vi har testet syv slike, og alle koster under tusenlappen. Utvalget er gjort blant radioer som selges gjennom landsdekkende kjeder som Elkjøp, Coop OBS, Euronics og Clas Ohlson.

Dette er første del av vår store DAB-test, som til sammen teller 23 radioer i prisklasse under 1.000 kroner, mellom 1.000 og 2.000 kroner, og over 2.000 kroner. Les vår introduksjonsartikkel her.

Exibel DA X21

Exibel er Clas Ohlson-kjedens eget merke, og denne radioen er den billigste i sortimentet. X21 har FM, DAB/DAB+ og utgang for hodetelefon. Programmering av stasjoner skjer via meny med tastetrykk og pilknapper og er etter vår mening unødig komplisert.

Den kan drives både med strøm og fire AA-batterier, men det er ngen opplading i selve radioen. En knøttliten høyttaler med blikkbokslyd gjør den nærmest ubrukelig til musikk, men til nyheter og debattprogrammer passerer den med et skrik.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer