Edderkopper i huset

Dette misliker edderkoppen

Dersom du ikke klarer å trøste deg med at edderkopper er nyttedyr, kan du by på en rekke ting som holder edderkoppen unna huset eller hytta.

ENKLE KNEP: Vil du absolutt ikke ha nyttedyret i hus, finnes det noen enkle grep du kan gjøre for å få den til å snu i døra. Video: Embla Hjort-Larsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skadedyr eller nyttedyr? Vi har alle hørt at edderkoppen gjør mye nytte for seg i hjemmet. Forskerne mener nemlig at dersom du synes edderkopper er ekle, bør man heller prøve å kvitte seg med skrekken i stedet for edderkoppen.

Edderkoppen er en nyttig medhjelper. Edderkopper er generelt en god ting å ha rundt om i huset. De spiser nemlig flere plagsomme insekter, forklarte Dimitar Dimitrov, professor ved Universitetet i Bergen, til Din Side ved en tidligere anledning.

Kjente midler

Assisterende skadesjef i Anticimex AS, Jens Galby, forteller at midler som hvitvinseddik, sitron og peppermynteolje er kjente midler mot edderkopper. Han forteller også at sintronellaolje har samme effekt.

– Dette er såkalte repellenter, som skal gjøre det utrivelig for en edderkopp å sitte akkurat der det er behandlet. Hvor effektive midlene faktisk er er nok litt usikkert. Om de ikke skulle fungere noe særlig, vil noen av dem i alle fall lukte godt for den som bor der, forteller han.

Han forteller at det sannsynligvis vil være mer effektivt å ha tett flueduk på alle ventiler, ha tett gummilist under inngangsdører, fuge sprekker og montere insektsnetting på vinduer som står åpne nattestid enn å bruke alle andre slags remedier.

– Har man mye edderkopper i deler av boligen vil dette gjerne være et tegn til noe for høy fuktighet her, sier Galby.

Mange tips

Vi har funnet flere tips rundtom om hva man kan bruke for å unngå edderkopper i hus. Huseierne har samlet sammen en smørbrødliste av tips fra selskapet Noragent, som jobber med salg og distribusjon av blant annet skadedyrbekjempende midler. Vi fant også noen ekstra tips fra Farmer's Almanac:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer