Tørketrommel virker ikke

Dette ødelegger tørketrommelen

Hvor i huset den står plassert, kan være én av årsakene.

ØDELAGT TØRKETROMMEL?: Det kan være flere grunner til at tørketrommelen blir ødelagt. Her får du svaret på hva du kan gjøre for å unngå at den blir ødelagt. Video: Linn Merete Rognø. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er tøyet fremdeles vått når tørketrommelen har tromlet seg ferdig? Stopper tørketrommelen midt i tørkerunden? Vil den ikke starte?

Det kan være flere grunner til at tørketrommelen «tar kvelden».

Så hva kan du gjøre for å fikse problemet selv? Når må du kontakte fagfolk for hjelp? Og ikke minst; hva må du passe på for å unngå ødelagt tørketrommel?

Vi spurte ekspertene!

Derfor blir det ikke tørt

- Hvorfor er tøyet vått etter en runde i tørketrommelen, selv om kondensfilter eller filterskuffen ikke er tilstoppet eller skittent?

- For det første kan det være programmet som er brukt som påvirker dette. Tidsprogrammer skiller seg fra autoprogrammer i form av tørkeresultat som igjen velges ut ifra tekstiltype og tøymengde, sier Kristian Magnussen ved BSH Husholdningsapparater AS.

Men det mange ikke er klar over er at også plasseringen av tørketrommelen er viktig. Rommet den står i må ha lufting, og døra inn til dette rommet bør stå åpen når tørketrommelen er i drift:

- Dersom tørketrommelen ikke får tilgang til frisk luft, vil den ta sin egen fuktige luft og på nytt kjøre inn i tøyet - noe som resulterer i at tøyet aldri blir tørt, forteller Magnussen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.