Dette øker boligverdien mest

Hvilke tiltak bør du iverksette, om du vil øke verdien på boligen din maksimalt, med et minimalt antall kroner?

Publisert
Sist oppdatert

Boligbonus

Holder du på å selge boligen din, går det meste av energien kanskje på å lure på hva du kommer til å få for den? Ikke så rart, for de fleste har den største delen av oppsparingen sin i boligen - og kunne man klare å skvise ut en ekstra hundretusenlapp, er det jo penger rett i lommen. Skattefritt, til og med.

Du bør likevel ikke bruke all energien din på å taste inn sannsynlige og usannsynlige tall på kalkulatoren. Energien er kanskje bedre anvendt ved å gjøre smarte småting i siste liten, som kan få bankkontoen til å vise et sekssifret plussbeløp.

DinSide Bolig har spurt en rekke eksperter om hvilke tiltak som er mest lønnsomme før et eventuelt boligsalg. Her er rådene om ting du bør gjøre, og ting du definitivt ikke bør gjøre.

Vær ryddig

- Rydd, rydd, rydd og rydd, og få bort veldig personlige ting, slik at folk kan forestille seg hvordan boligen vil se ut med deres egne ting, sier advokat Thorbjørn Ek i eiendomsmeglerfirmaet med samme navn til DinSide.

- Gjør små kosmetiske ting. Få bort 80-tallets burgunder- og mørkgrønne farger, og mal i tidsriktige og lyse farger. Sørg for at alt fungerer, intet må være defekt. Lekker vannkranen, eller henger dørhåndtaket feil - fiks det, er formaningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer