Dette øker verdien på boligen din

Oppussing av bad og kjøkken er viktig, men ikke nødvendigvis det du bør se på først.

Maling er enkelt, relativt billig og kan ha stor effekt. Foto: Kristian Owren / Ifi.no
Maling er enkelt, relativt billig og kan ha stor effekt. Foto: Kristian Owren / Ifi.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hva kan du gjøre for å øke verdien på boligen din? Det svenske nettstedet hemnet.se har spurt over 500 meglere om hvilke grep som har størst verdipåvirkning.

Lønnsomt å renovere badet

Den svenske undersøkelsen hevder at det å renovere badet har størst verdipåvirkning på boligen. Videre på listen kommer det å male og å pusse opp kjøkkenet. Det kommer også frem av undersøkelsen at det har en positiv påvirkning at innredningen er lys og fin og at stylingen er nøye gjennomtenkt.

Alt dette kan man gjøre noe med, men du kan ikke påvirke alle faktorer. Hele tre fjerdedeler av de deltagende meglerne svarte at beliggenhet er noe av det viktigste for de som skal kjøpe bolig.

Sjekk her: Lønner det seg å pusse opp selv?

– Helheten like viktig

Hva så med det norske eiendomsmarkedet?

– Vi er inne på de samme temaene i Norge og, altså maling, oppussing, kjøkken og bad. Men vi vil anbefale å heller tenke på ferdigstilling, og å investere penger i maling og gulv, sier leder av Norges Eiendomsmeglerforbund, Tormod Boldvik, til DinSide.

Han forteller også at boligen vil øke i verdi om du pusser opp badet, men at det er viktig å se hvor man skaper lønnsomhet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer