Oppvaskmaskin vasker ikke rent

Dette skyldes «sandkorn-belegget»

Sannsynligvis har du glemt det som bør gjøres minst én gang i måneden.

SKITTENT ETTER VASK: Er glassene dekket av et sandkorn-aktig belegg etter vask i oppvaskmaskinen? Her får du vite hvorfor! Video: Linn Merete Rognø. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En god oppvaskmaskin vasker drikkeglassene gullende rene. Men selv etter en vaskerunde i maskinen, kan det noen ganger ha festet seg tynt lag som minner om sandkorn på sidene og i bunnen av glassene.

Hvorfor skjer dette, og hva kan du gjøre med det?

Ekspertene svarer!

Feil program og lav temperatur

Disse «sandkornene» kan helt enkelt komme fra både såperester og matrester, forteller Kristian Magnussen hos BSH Husholdningsapparater AS.

- Og dette skjer som oftest om man har satt oppvaskmaskinen på et for kort program og med for lav temperatur slik at matrester og såpa ikke har fått løst seg opp innen programslutt, sier Magnussen.

Derfor er det viktig å velge vaskeprogrammet som definerer de faktiske matrestene, råder han.

- Alt av kjøkkenutstyr som tåler maskinvask skal kunne vaskes sammen så lenge riktig program som tilsvarer mengden matrester som skal elimineres benyttes, sier Magnussen og legger til:

- Selv om hverdagen er hektisk og vi ofte har dårlig tid, er det ikke alltid like lurt å sette oppvasken på et lett hurtigprogram, mener Magnussen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer