Hytteinnbrudd

Dette stjeler de

Her er tingene du bør passe ekstra godt på i påska.

HYTTEINNBRUDD: Flere får seg en kjedelig overraskelse når de ankommer påskefjellet. Foto: Shutterstock/NTB
HYTTEINNBRUDD: Flere får seg en kjedelig overraskelse når de ankommer påskefjellet. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere kan få seg en lite hyggelig overraskelse når de kjører inn mot hytta i påska. Mange blir dessverre møtt med spor etter tyveri og hærverk når de ankommer feriestedet, og må bruke tida – som egentlig skulle blitt brukt på avslapping og kos – på å rydde opp og kontakte politi og forsikringsselskap.

If forsikring sier i en pressemelding at påska alltid er en tid der de får inn mange meldinger om innbrudd på hytta i løpet av vinteren.

Selskapet registrerer at hytteinnbrudd skiller seg fra vanlige boliginnbrudd, ved at det er mer spesifikke ting som hyttetjuvene er ute etter.

Kommunikasjonssjef Sigmund Clementz nevner varer som ved, dyner og alkohol som populære blant hyttetyvene, mens innbruddstyver går etter små, verdifulle gjenstander som smykker, nettbrett og PC-er når de oppsøker boliger.

Faktisk har If registrert et tilfelle der en hel vedstabel ble fraktet av gårde av tyver. På grunn av de høye strømprisene, tror han at ved er av interesse for kriminelle.

Som du kan se i faktaboksen over, har det vært en høy nedgang i antall anmeldte innbruddssaker på norske hytter og feriehus.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.