Gjenvinning av glass og metall:

Dette synet kan snart bli historie

Slik skal flere kommuner unngå problemet med fulle containere for glass og metall.

FLERE FÅR EGEN BEHOLDER: Renovasjonsetaten i Oslo fikk flere klager på fulle glass- og metallbeholdere etter 17. mai i år. I stadig flere kommuner får forbrukerne egne beholdere - men ikke i Oslo. Foto: Elisabeth Dalseg
FLERE FÅR EGEN BEHOLDER: Renovasjonsetaten i Oslo fikk flere klager på fulle glass- og metallbeholdere etter 17. mai i år. I stadig flere kommuner får forbrukerne egne beholdere - men ikke i Oslo. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert

I enkelte kommuner har du en egen beholder utenfor boligen din til gjenvinning av glass og metall, men det er slett ikke tilfellet overalt:

Blant annet i Oslo kommune må du ta med det du har av glass og metall til en felles beholder, som du kan lete deg frem til ved hjelp av tjenesten til sortere.no.

Men hva gjør du når beholderen er full - som på bildet over?

Har fått noen klager

Ifølge markeds- og kommunikasjonssjef Gunhild Solberg i Sirkel Glass, som er det godkjente returselskapet for glass i Norge, er det kommunene og de interkommunale selskapene som har ansvaret for innsamlingsordningen rundtom i landet - og som blant annet avgjør hvor ofte de tømmer beholderne, og om det er ok å plassere glassflasker ved siden av beholderen om den er full.

I Oslo kommune, der bildet over ble tatt i etterkant av 17. mai, kan Jørgen Bakke Fredriksen, kommunikasjonsrådgiver i renovasjonsetaten, fortelle at det varierer fra sted til sted hvor ofte beholderne tømmes, og at noen returpunkt fylles raskere enn andre.

- De tømmes alt fra to ganger per uke til hver fjerde uke. Vi har installert nivåmålere i over 300 returpunkt av totalt drøyt 1000) Disse kan vi derfor overvåke og tømme ved behov, forteller han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer