TikTok-trenden med chiafriø

Dette tar av

Dersom du trodde du hadde sett alt, må du se én gang til.

CHIAGRESS: I det siste har «chia pet»-trenden spredd seg på sosiale medier. Og noen har tatt denne trenden litt lengre enn andre. Video: @alispagnola / TikTok / Storyblocks. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I det siste har «chia pet»-trenden spredd seg over sosiale medier. Spesielt på TikTok kan man følge folk som bruker fantasien sin og planter chiafrø på de mest finurlige ting.

Alt fra dusjvegger til blomsterpotter og et toalett har blitt prydet med det grønne gresset som etterhvert vokser fra chiafrøene.

Det er spesielt TikTok-brukeren @alispagnola med sine 1,3 millioner følgere som har vakt oppsikt ved å dele sin reise fra hun dekket toalettet i chiafrø, til å vanne det tre ganger daglig og til slutt - fortelle hvordan det er å sitte på et toalett av gress. Videoen har 4,8 millioner visninger.

Kommunikasjons- og bærekraftssjef Charlotte Gjone i Plantasjen synes påfunnet var morsomt.

- Dette er først og fremst et humoristisk innslag og bør nok ikke gjennomføres med tanke på mat. Det kommer i allefall tydelig frem hvor villig noen av naturens frø villig spirer på de mest utenkelige steder, forteller hun til DinSide.

Det meste av frø kan spire om vi sår dem

Tove Ladstein i opplysningskontoret for blomster og planter forteller at hun ikke har hørt om akkurat denne trenden tidligere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.