Dette tilsvarer 10 liter jord!

Smart for deg som ikke vil bære så tungt.

DETTE ER 10 LITER JORD: Alt du trenger er 3 liter vann og denne jordbriketten, så har du 10 liter planteringsjord på plass. Foto: KRISTIN SØRDAL
DETTE ER 10 LITER JORD: Alt du trenger er 3 liter vann og denne jordbriketten, så har du 10 liter planteringsjord på plass. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det kan være tungt å bære jord fra butikken, og kanskje også opp mange trapper før du når endestasjonen. Med denne smarte jordløsningen kan du slippe. Og du kan til og med fint få plass til 20-40 liter jord - i håndvesken!

Jordbriketter

10 liter jord kan være både tungt og uhåndterlig å hanskes med når det kommer i jordsekk fra plantebutikken. For ikke å snakke om dersom du kanskje trenger 40 eller 50 liter jord. Det er alt annet enn greit å bære med seg opp i en leilighet i kanskje fjerde etasje uten heis.

Alternativet for deg kan dermed være slike jordbriketter. Torvfri plantejord laget av kokosfiber eller kokosnøttskall, som er presset i en letthåndterlig blokk. Med den komprimerte plantejorda slipper du å bære deg svett for å komme i gang, og pakkene er fine å lagre i skapet, til neste gang du trenger jord.

For å få denne blokken til å oppføre seg som jord, må du tilsette vann.

Les også: Har du ikke Leca-kuler til blomsterkassene? Prøv bleier!

Her kan du kjøpe det

Det er mange forhandlere som selger jordbriketter. Vi har testet ut en variant som selges hos Clas Ohlson, men som produseres av EcoGrip i Nederland. Den koster 39 kroner, veier 665 gram og gir 10 liter ferdig jord.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer