Dette tok bare ti minutter

Vær varsom når du brenner lys som er kledd med metallfolie.

Etter snaue ti minutter var julenissen hodeløs og snømannen hadde eksplodert.  Foto: Elisabeth Dalseg
Etter snaue ti minutter var julenissen hodeløs og snømannen hadde eksplodert. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er juleferie, og i Aller Internetts lokaler tenner en av DinSides journalister på noen julelys som er satt frem som dekorasjon. Ett vanlig kubbelys, ett formet som en julenisse og ett som en snømann. De to sistnevnte er kledd med en slags metallfolie, og glitrer fornemt i gull og sølv.

Snaue ti minutter senere eksploderer snemannen. Det er stearin over alt. Nissefar er hodeløs. Og det er knapt noen ting igjen av den stakkars snømannen. Mens kubbelyset ser omtrent urørt ut.

Hvorfor det?

- Det koker innvendig

- Satt du dem for tett? er den umiddelbare reaksjonen til Palla i Palma Interiør når vi forteller hva som har skjedd. I tillegg til å designe egne varer, har Palma Interiør agentur på en rekke interiørvarer, blant dem de nå hodeløse julelysene.

- Det som skjer med lys som er dyppet i eller kledd med metall, er omtrent det som skjer med telys, forklarer Palla til DinSide. Metallet er tett, og lyset får ikke puste, slik at det blir ekstremt varmt inne i selve lyset.

- Jeg sier alltid til våre forhandlere at de må opplyse om at slike lys er dekorlys som må passes ekstra godt på, og anbefaler dem å heller velge lys i en metallic-farge som puster.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer