Leie eller eie redskaper til hjemmet?

Dette trenger du ikke

Skal du pusse opp eller ordne i hagen nå på våren, trenger du kanskje ikke kjøpe nye redskaper. Utleie av redskaper og utstyr er mer og mer normalt.

REDSKAPER TIL LEIE: Mangler du redskaper til ditt neste prosjekt, trenger du slettes ikke kjøpe nytt. Foto: Serhii Bobyk / Shutterstock / NTB
REDSKAPER TIL LEIE: Mangler du redskaper til ditt neste prosjekt, trenger du slettes ikke kjøpe nytt. Foto: Serhii Bobyk / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Våren er tid for dugnader, vårrengjøring og kanskje litt oppussing i hus og hage frem mot sommeren.

Men dersom du mangler redskaper til jobben du skal få gjort, trenger du slettes ikke løpe ut for å kjøpe nytt med en gang.

Det har blitt mer og mer vanlig at forretninger som selger utstyr til hjem og hage også leier ut utstyr mot et lite beløp.

Leie ut eller leie selv

Hygglo.no er en av hjemmesidene som også gir privatpersoner mulighet til å leie ut utstyr eller ting. Da har du altså mulighet til å selv leie ut ting du ikke bruker og samtidig tjene en liten slant.

– På Hygglo er det først og fremst privatpersoner som leier ut sine egne ting, men en og annen bedrift gjør det også, forteller Axel Hellström i Hygglo.

GENIALE LØSNINGER: Har du aldri blitt kompis med hammeren, og skal i gang med noen små oppussingsprosjekter? Her er noen tips som kan gjøre det litt enklere. Video: Simen Søvik Vis mer

Han forteller at det også er noen små bedrifter som leier ting fra siden.

– Vi synes det fungerer bra med utleie gjennom Hygglo, forteller han og legger til noen av deres største kategorier:

Verktøy, maskiner for bygg og hageutstyr.

– Innen bygg er noen av de mest populære tingene slagbor, ulike sager, stillas og gipsheis. Innen hage er noe av det mest populære utstyret vertikalskjærer, jordfreser, hoppetusse, motorsag, vedkløyver og høyttrykksspyler, sier han.

Finn.no, Clas Ohlson, Jernia, Maxbo og Obs Bygg er noen eksempler på butikker som også tilbyr utleie av verktøy og utstyr, mens flere bibliotek, deriblant utvalgte Deichmann i Oslo, og Obos Nabohjelp tilbyr utlån.

Alle medlemmer identifisert med BankID

På 17. mai ble rundt 23 av 100 bunader på sidene til Hygglo deres leid ut.

– Når man leier gjennom Hygglo så inngår en forsikring, alle medlemmer er identifisert med BankID och Hygglo holder igjen pengene til leien er gjennomført, forteller Hellström.

Hos Hygglo inngår det en forsikringsavtale der opptil 30 000 kroner dekkes uten egenandel på ting og utstyr, med noen unntak på større kjøretøy eller mindre skader og normal slitasje blant annet.

POSITIV: Forbrukerøkonom Lene Drange er veldig positiv til leie og utleie. Foto: TV3/Luksusfellen
POSITIV: Forbrukerøkonom Lene Drange er veldig positiv til leie og utleie. Foto: TV3/Luksusfellen Vis mer

Et genialt konsept

Forbrukerøkonom Lene Drange er positiv til at folk bør leie mer, framfor å kjøpe nytt.

– Dette er et genialt konsept. Som økonom ser jeg fordeler både med å leie utstyr selv, men også leie ut. Dette er delingsøkonomi på sitt beste, forteller Drange til DinSide.

Sett deg inn i forsikringen

Hun ber likevel folk sette seg inn i hvordan gjenstanden er forsikret før man leier eller leier ut.

– Her er det viktig å tenkte på forsikring hvis det skjer et uhell eller feil bruk av utstyret, hvem dekker da det økonomiske tapet, sier hun og legger til:

– Mange forsikringsselskap har laget gode forsikringer her, blant annet for å leie ut bunader så er veldig populært nå i mai med nasjonaldag og konfirmasjoner.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer