Slik blir du kvitt mus

Dette trikset kan stoppe mus på vei inn i huset

Mus er best på avstand, slik holder du dem unna.

ENKELT KNEP: Byggeskum tetter alle hull og åpninger effektivt, for eksempel dette kvisthullet. Skjæres til etterpå, og kan males. Foto: BRYNJULF BLIX
ENKELT KNEP: Byggeskum tetter alle hull og åpninger effektivt, for eksempel dette kvisthullet. Skjæres til etterpå, og kan males. Foto: BRYNJULF BLIX Vis mer
Publisert

Mus søker seg til lune steder med tilgang på mat, og da er menneskeboliger et naturlig valg. Spesielt boliger der det er mange åpninger og lett adkomst uten å måtte vise seg for de farlige menneskene, eller enda verre - kattene deres.

Erfarne huseiere og musejegere forteller oss at når en musefamilie slår seg til i et hus, så markerer de dette som sitt område, slik at andre mus må finne andre steder å slå seg til.

Derfor vil du kunne løse problemet for en periode, med en aktiv innsats for å få tak i musene kombinert med tilsvarende innsats for å tette de fleste tenkelige adkomstveier. Neste høst og vinter kan du slik være bedre forberedt for en ny museinvasjon.

Kommer seg inn nesten over alt

Nye hus er mye tettere enn eldre hus, først og fremst for å få bedre isolasjon. Dette gjør det vanskeligere for mus å finne veier inn i vegger, skap og boder.

Eldre hus og særlig hus som har blitt bygget på og bygget om hist og her gjennom mange tiår, har både sprekker og åpninger hvor musa ikke har problemer med å komme seg inn.

Med døden til følge

Vi oppdaget en morgen at det lå isolasjonsmateriale på gulvet mellom kjøleskapet og døra fra gangen. Det viste seg at musa hadde kommet seg gjennom et kvisthull ved å dytte ut kvisten og litt av isolasjonen under gulvet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer