Digital eller analog satelittdekoder?

Har du parabol kan du i dag velge mellom analog eller digital satelittdekoder. De fleste er enige om at den digitale versjonen er framtiden, men hva bør du velge i dag? Det eneste som er sikkert er at du må tenke deg godt om før du bestemmer deg.

Får du denne følelsen har du garantert valgt feil mottager...
Får du denne følelsen har du garantert valgt feil mottager... Vis mer
Publisert

I forrige uke hadde vi en 4318">artikkel om Canal+ og deres nye digitale satelitt-tilbud, Canal Digital. Der framhevet vi de digitale anleggenes fortreffelighet, og da spesielt den høye lyd og bildekvaliteten, samt den elektroniske programguiden. Dette kunne selvfølgelig ikke de analoge dekodernes talsmenn stå ubesvart, og vi fikk råd fra Jon Koppang i Satellitt Companiet AS

Hva bør du velge?

For å kunne motta programmer fra de nordiske satellittene må du ha et eller flere programkort i mottagerens kortleser. Kortet er selve nøkkelen for å få bilde fra de aktuelle TV-kanalene. Det er i dag to store leverandører av programkort til forbrukermarkedet, nemlig Viasat og Canal Digital.

Per i dag sender Viasat sine programmer analogt, mens Canal Digital "dobbeltbelyser" Norge med både analoge og digitale signaler. Det gjør det hele litt komplisert for deg som forbruker når du står i butikken. Hvilket alternativ bør du velge?

Som Jon Koppang sier er "alle" enige om at digitalt satellitt TV er fremtiden. Men som alltid når ny teknologi lanseres med brask og bram i markedet lønner det seg å holde hodet kaldt. Timingen av teknologiskifte vil nemlig være avgjørende for om du blir fornøyd med din beslutning. I dag kan du i hovedsak velge mellom to digitale alternativer, enten kan du leie en mottager fra Canal Digital, eller du kan kjøpe Nokia's digitale mottaker med 1 CAM plass.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.