Digitaler for seg selv

Vi har sjekket Telenor Avidi og UPCs digitale TV-tilbud. Imponert er vi ikke, men allerede nå kan du se film pay-per-view.

Publisert
Sist oppdatert

Den digitale hverdagen kommer altså nå til TV-skjermene. TV-hverdagen vil likne mer på betjeningen av en PC. Fordelene er...

...skarpere bilder...lyd i tilnærmet CD-kvalitet...interaktive menyvalg..."pay per view"-filmer...egne digitale kanaler

Bakke vs. satelitt

NRK og TV2 vil sammen bygge et digitalt bakkenett bestående av bakkesendere for å konkurrere med satelittselskapene. Reklame og lisenspenger vil antagelig finansiere en slik utbygging.

Men foreløpig er selskapet Norges Televisjon eneste konkrete resultat av planene. En stortingshøring om saken vil finne sted 25. april.

- Vi er skeptiske til at innholdsleverandører som NRK og TV2 også skal eie distribusjonskjeden, og mener dette vil svekke konkurransen i markedet, sier Øyvind Husby, direktør for strategi og samfunnskontakt i UPC.

TVNorge gikk fra 1. april over til digitale sendinger, men dette rammer kun de som mottar signalene over satelitt/parabol. Det samme vil gjelde NRK2 fra og med september.

Nytt

I mellomtida bygger kabelselskapene ut sine digitale tilbud om satelittbaserte betalingstjenester. Både Telenor Avidi og UPC - i tillegg til Canal Digital og Viasat - tilbyr nå digitale TV-sendinger. Tilbudet er ennå noe begrenset på grunn av lite tilgjengelig "innhold" utover det analoge tilbudet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer