Dimme-flimmer på sparepæra?

Nødløsningen er nær.

Mange opplever at dimmbare sparepærer flimrer. Foto: Colourbox
Mange opplever at dimmbare sparepærer flimrer. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sparepærer maner ofte til heftig debatt, så også vår siste artikkel om temaet. Her uttaler belysningsansvarlig Kalle Hashmi ved den svenske Energimyndigheten til DinSide at merkingen av sparepærer i forhold til hvilken wattverdi den skal erstatte, er direkte løgn.

I debatten under denne artikkelen, går debatten om effekten av sparepærene. En av debattantene skriver:

    - Jeg har to dimme-lamper hjemme, og kjøpte selvfølgelig "spare"-pære som var oppgitt å kunne dimmes. Joda, de kunne dimmes, MEN, den blafringen i lys som jeg da fikk var jo egnet til å gi alle i området epileptisk anfall! Det var rett og slett ubrukelig.

Hvorfor er det slik?

- Det kan ha med dimmeren å gjøre, det finnes forskjellige typer dimmere på markedet. Dimming av sparepærer er også ganske nytt, det er kun det siste halve året at det er kommet produkter på markedet som lar seg dimme. Uten å ha gått spesifikt inn i materien, tror jeg at sparepærene kun lar seg dimme over et visst spenn. Hvis man dimmer ned, vil pæra få så dårlige driftsforhold at den begynner å flimre, sier fagsjef i Lyskultur, Erlend Lillelien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.