Din egen pristest

Om du bestemmer deg for å foreta en prissammenligning i ditt nabolag før du hyrer noen til å ta jobben, er det viktig å passe på at du gir malermesterne de samme kriteriene før de gir sitt prisoverslag.

Publisert
Sist oppdatert

 • Inkludert - ekskludertDe fleste håndverkerne oppgir priser ekskludert moms. Noen oppgir automatisk priser inkludert materialer, som her er sparkelmasse og maling. Maling har forskjellig pris, så det er ikke en dum idé å ha en malingstype klar før du spør om et prisoverslag. I tillegg er det verdt å spørre hvor mange ganger de regner med å sparkle - evt male.
 • EkstrautgifterNoen malere skal ha ekstra betalt for å rigge til, tillegg om de må bære utstyr opp i etasjer, etc. Sjekk at alle utgiftene er med i det endelige regnestykket.
 • BefaringEndel av malerne vi snakket med ville gjerne se veggen som skulle sparkles før de ga et endelig prisoverslag. Ved befaring vil du få det mest nøyaktige prisoverslaget, ettersom prisene som oppgis gjerne er cirkapriser. En befaring er ofte gratis, men dette er verdt å sjekke slik at du ikke bruker unødige tusenlapper på å få oversikt over markedet. Da kunne du jo like godt tatt den dyreste malermesteren med en gang.
 • ReferanserPå grunn av geografiske begrensninger har vi gjort en ren pristest. Vi har ikke hatt muligheter til å sjekke malernes tidligere prosjekter, men når du skal innhente informasjon i ditt nærmiljø er dette viktig. Det hjelper ikke om maleren er superbillig om jobben ikke blir pent utført. Spør gjerne venner og kjente om de har brukt en maler de har vært fornøyd med, eller spør malermesteren direkte om referanser eller om å få se prosjekter han har utført.
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer