Dinsides ølskole

Øl er langt mer enn pils. Med enkle grep hever du smaken.

ØLTØRST? I videoene under forteller Jørn Tore Persen hvordan du får ølet til å smake best mulig.  Foto: ENDRE VELLENE
ØLTØRST? I videoene under forteller Jørn Tore Persen hvordan du får ølet til å smake best mulig. Foto: ENDRE VELLENE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Aldri før har det vært så mange ulike øltyper i butikkene, på polet og på puber og barer.

Men vet du hvordan du får mest ut av ølet du kjøper? Går du på bar, skal bartenderen vite hvordan ølet du bestiller best temperes, hvilket glass det skal serveres i og hvordan man sjenker det.

Du ødelegger ikke en IPA eller en porter om du serverer den i et pilsglass, men om du først går for den litt mer kostbare spesialølen: Hvorfor ikke ta de små grepene som gjør at den blir bedre?

STOR TEST: Her er Norges beste IPA-øl

Dinsides ølskole:

I sommer har Jørn Tore Persen, innehaver av Ølakademiet, vist og fortalt hva du kan gjøre for å få mest mulig ut av ølet du drikker: Hvilke glass du bør bruke, hvordan du skjenker øl og hvilken temperatur det bør ha.

Her har vi samlet alle videoene på ett brett:

Ha utstyret i orden:

Ulike øltyper kommer best til sin rett i spesielle glass. For mange typer øl kommer du faktisk lenger med et vin- eller raust cognacglass enn et klassisk pilsglass:

 Videoen er produsert av DBtv for Dinside.

Stor test: Her er Norges beste sommerøl

Slik skjenker du øl

Hver sin øltype, hver sin måte å skjenke på:

 Videoen er produsert av DBtv for Dinside.

TIPS: For at smaksopplevelsen skal bli best mulig, er det selvfølgelig også viktig at ølet har riktig temperatur, hvordan du oppbevarer det, og at du behandler glassene dine riktig.

Serveringstemperatur

Kjøler du bort all smaken? Pilsen skal være nesten kjøleskapskald, men lave temperaturer dreper smaken i de fleste andre øltyper:

 Videoen er produsert av DBtv for Dinside.

Se også: Slik smaker vi på ølet

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer