DinSides terrasseguide

Dette bør du tenke igjennom før du bygger terrasse.

Publisert
Sist oppdatert

Du har uendelig mange muligheter når du skal bygge terrasse.

En terrasses plassering i forhold til huset vil ofte være gitt, men det er likevel lurt å tenke igjennom hva du egentlig ønsker og trenger, før du setter i gang.

DinSide Bolig: Uteliv

Sjekkliste:

 • Når skal du bruke terrassen? Er du morgenfugl eller natteravn? Hvor er det mest solrikt? Sørvendte terrasser har sol størsteparten av dagen og er det vanligste, sørøstlige terrasser får morgensolen, og terrasser som vender mot vest får kveldssol. Tenk også på at det hjelper ikke å ha terrassen vendt mot solen, dersom høye bygg eller trær skygger.
 • Formål:Hva skal terrassen brukes til? Vil du ha plass til solstoler? Er du glad i mat og selskaper, vil du kanskje ha plass til en grill eller utepeis - samt langbord? Eller vil du ha terrasse til rolige morgenstunder, med et lite cafébord der du kan lese avisen og drikke kaffe?
 • Privatliv: Hvor privat ønsker du at uterommet skal være? Husk at jo høyere terrasse, jo mer synlig blir du. Spesielt med tanke på at du kanskje skal selge boligen en gang, er det smart at ihvertfall deler av terrassen er så usjenert som mulig. Tips: En terrasse må jo ikke bare være på én side av huset, den kan godt gå rundt et hjørne.
 • For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

  Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

  Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer