Diskriminering om du ikke kommer frem

Kommer du ikke frem, vil det være diskriminering.

Publisert
Sist oppdatert

Regjeringen foreslår i dag en ny diskriminerings- og tilgjengelighetslov som forbyr diskriminering av personer med nedsatt funksjonsevne. En del av diskrimineringsvernet knyttet til tilgjengelighet - eller mange på dette.

Lov mot etnisk diskriminering

Tidsfrist

Ved siden av et generelt forbud mot diskiminering og trakassering, foreslår regjeringen å lovfeste en bestemmelse om plikt til å tilrettelegge all virksomhet som er rettet mot allmennheten, for eksempel publikumsbygninger og tilhørende uteområder. Slik tilrettelegging kalles universell utforming. Brudd på plikten til tilrettelegging vil være diskrimering. Lovforslaget ønker ikke bare å sikre at folk med nedsatt funksjonsevne kan komme til overalt, men også eldre og folk med barnevogner og lignende.

Lektor går kjøkkenveien

Regjeringen foreslår også en tidsfrist for krav om universell utforming av eksisterende og nye bynginger. Tidsfristen for å tilrettelegge eksisterende bygninger er satt til 2019, mens for nybygg foreslår regjeringen at plan- og bygningsloven allerede nå endres slik at målene om tilrettelegging nås.

Kostnadsnivået for tilrettelegging av eksisterende bygninger er satt til 14,3 og 23,4 milliarder kroner.

Regjeringen foreslår også at all kollektivtransport tilrettelegges. Trikker, busser, tog og ferger som kjøpes etter 2009 skal tilrettelegges for folk med nedsatt funksjonsevne.

AKTUELT


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer