Diskusjon: Høy eller lav takst?

Bli med på diskusjonen - og gi dine bud på hva du tror er lurest for selger.

Publisert
Sist oppdatert

Spørsmålet er altså om en litt høyere - eller litt lavere - takst vil kunne ha noen innvirkning for hvordan boligsalget kommer til å gå. Nedenfor vil vi gå gjennom de argumentene vi anser som de mest relevante, og samtidig be deg om å være med på diskusjonen. Diskusjonsgruppen er nederste i artikkelen.

(Fordeler/ulemper er sett i forhold til boligselger - disse begrepene må selvsagt vendes om hvis du er boligkjøper.)

Høy takst

Fordeler: Potensielle kjøpere vil komme på visning i en tro om at dette er en objektiv takst, og vil derfor ikke vurdere å gå alt for langt ned når en budrunde startes. Skulle man ende opp med bare en aktuell kjøper, vil vedkommende kanskje by under taksten. Men det ville han/hun kanskje gjort likevel om taksten hadde vært 150.000 kroner lavere?

Ulemper: Selgeren kan ende opp med en laber visningsrunde, fordi den litt høyere taksten skremmer en del bort. De tror at det er for dyrt, og ser ikke boligen som en aktuell mulighet.

Lav takst

Fordeler: Ganske mange vil komme på visning, og det er derfor større sjanse for en het budrunde. Folk vil kanskje starte budrunden lavere enn hvis taksten hadde vært høyere, men det har ikke noen reell betydning fordi det er mange som kjemper om boligen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.