Disse boligene får best pris

Er det fortsatt beliggenheten som gjør en bolig spesielt attraktiv?

Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv i et vanskelig marked, er det noen boliger som går til - eller over - takst.

Hva er det som gjør disse boligene spesielt attraktive?

Ifølge Geir Storli i Eiendomsmegler Dahl i Drammen er det stort sett bare eneboliger som går over takst. Storli er kontaktperson for Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) i Vestfold, Buskerud og Telemark - sistnevnte var det fylket som opplevde den største prisstigningen i årets første måned.

Men det er imidlertid ikke bare hustypen som er avgjørende for prisen.

- Det er i hovedsak tre ting som spiller inn: Beliggenhet, standard - og mulighet for å flytte rett inn, sier Storli til DinSide.

- Er det halvgrei standard, er det vanskeligere å selge enn det som er strøkent, eller det som tas, legger han til. Men det mest attraktive er de boligene der man kan flytte rett inn etter overtakelse.

Når det gjelder beliggenhet, er det litt ulike forhold som spiller inn, avhengig av kjøpers preferanser. - Noen vil ha nærhet til skole, butikker og fritidsaktiviteter, mens for andre er det beliggenhet i forhold til vannet - eller lysforhold og utsikt som er avgjørende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer