Disse boligene steg 2.5 % i april

Prisene på boenheter i Norges største borettslag steg med 2,5 prosent i april.

Publisert
Sist oppdatert

Obos-boliger kan vise til en prisoppgang langt over landsgjennomsnittet. I april steg gjennomsnittsprisen på en kvadratmeter med 2,5 prosent.

En kvadratmeter Obos-bolig koster nå 30.389 kroner. Dette er 5.589 kroner høyere enn landsgjennomsnittet på 24.800 kroner - men 3.711 kroner lavere enn snittet for Oslo, som er 34.100 kroner per kvadratmeter.

På vei tilbake

Hittil i år har prisene på Obos-boliger steget med 3,8 prosent, men de ligger likevel hele 5 prosent lavere enn i april i fjor, da prisene var på topp.

- Prisoppgangen bekrefter det våre meglere i OBOS-megleren og Exact rapporterer. De kan fortelle om stor aktivitet i bruktboligmarkedet, noe som blant annet skyldes at nå har selgere og takstmenn nedjustert sine prisforventninger noe i forhold til prisnivået for et år siden, sier informasjonssjef Åge Pettersen i OBOS i en pressemelding.

I april ble det omsatt 628 boliger tilknyttet OBOS, mot 499 boliger i april i fjor. Fjorårets lave salgstall kan skyldes at påsken var i april i fjor.


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer