Disse boligene stiger i verdi

Ikke alle piler peker nedover.

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ikke alt er bare sorg i boligmarkedet. Men de fleste pilene peker nedover. Da Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsforetakenes forening (EFF) la frem boligprisstatistikken for september tidligere denne måneden, viste det seg at prisene til og med falt i oljebyen Stavanger i september.

På årsbasis ser det imidlertid ikke like mørkt ut. Snittprisen i september i år var 4,5 prosent lavere enn i september året før, på landsbasis. Mens Agderfylkene og Rogaland kunne glede seg over en prisvekst på 4-5 prosent. Nye tall fra NBBL viser også en prisøkning lenger øst: Østlandet utenom Oslo og Akershus har hatt en markert prisvekst det siste året - med 3,8 prosent.

Sjekk selv: Hvor mye er boligen din verdt?

Bruktboligprisene ned 1,6 prosent

Prisene på brukte borettslagsboliger gikk ned med 1,6 prosent i årets 3. kvartal. Det siste året har nedgangen på boliger tilknyttet NBBL vært på 3,4 prosent. Det opplyser Dag Rune Arntsen som nettopp er ferdig med NBBLs boligprisstatistikk for 3. kvartal.

Det er boliger i blokker som har falt mest. Aller størst har nedgangen vært i Tromsø og Bergen, med henholdsvis 11 og 9 prosent, forteller seniorrådgiver Dag Rune Arntsen, som er ansvarlig for NBBL-statistikken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.