Disse bør du styre unna

Det danske forbrukerrådet har testet små, frittstående oppvaskmaskiner. Ikke én eneste en av dem ble vurdert som god.

Benkeoppvaskmaskinene som ble testet, skåret så dårlig at du bør vurdere å skvise inn en modell i benken. Montasje: DinSide Foto: Produsentene/Colourbox.com
Benkeoppvaskmaskinene som ble testet, skåret så dårlig at du bør vurdere å skvise inn en modell i benken. Montasje: DinSide Foto: Produsentene/Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dårlig med skapplass på kjøkkenet? Har du vurdert å gå til anskaffelse av en frittstående oppvaskmaskin som kan stå på kjøkkenbenken?

Strømslukende verstinger: Har du et av disse hjemme hos deg?

Det er ingen god idé, skal vi tro en fersk test utført av det danske forbrukerrådet. En test av seks små oppvaskmaskiner gav så dårlige resultater at rådet er klart: Du bør sterkt vurdere om du ikke klarer å skvise inn en litt større modell, skriver Tænk.dk.

Les også: Test av kombiskap

Under middels

Av de seks modellene som ble testet, var det ikke én av dem som klarte å skåre mer enn 44 av 100 poeng. Tre av maskinene fikk magre 44 prosent, og vinneren ble den billigste av disse, Boschs modell SKT 5102.

Vi har gjort en kjapp prissjekk for deg, og den laveste prisen for denne modellen er 2.495 kroner, fra Siba.no. Storebror, Bosch SKT 5108SK, ble vurdert som akkurat like god - eller dårlig - på alle punkter, med unntak av ett: Prisen. Du må ut med fem hundre kroner mer for denne. Ytelsen til maskinen som havnet på tredjeplass, Siemens modell SK25210SK, ble også vurdert helt likt. Men denne koster nesten 1.500 kroner mer enn testvinneren.

Disse bør du styre unna


Har du erfaring med små, frittstående oppvaskmaskiner? Kan du anbefale noen - eller er det noen vi bør holde oss langt unna? Diskuter i debatten nederst i artikkelen

Verdig taper

Om Boschs SKT5102 må sies å være en noe nølende vinner, har Electrolux levert to klare tapere. De to maskinene som ble testet oppnådde kun 4 og 10 poeng av 100 mulige.

Test av benkeoppvaskmaskiner
ModellSamlet bedømmelseEnergimerkingBrukervennlighetStøyBilligste prisForhandler
Bosch SKT 5102 SK44 %AABGodUnder middels2.495Siba.no
Bosch SKT5108SK44 %AABGodUnder middels2.995Siba.no
Siemens SK25210SK44 %AABGodUnder middels3.895Elprice.no
Electrolux ESF 244010 %AABGodUnder middels4.295Elprice.no
Electrolux ESF 24104 %ACBGodDårlig3.295Elprice.no
Kilde: Tænk.dk, Prisguide.no. Priser innhentet 20. mars 2009. Vi tar forbehold om utsolgte produkter eller endring i pris.


Maskinene er vurdert utifra følgende kriterier: Pris, Energimerking, vaske og tørkeevne samt tidsforbruk (både for økoprogram og hovedprogram), vann- og elektrisitetsforbruk, brukervennlighet og støy.

I tillegg til de fem maskinene over, ble også benkeoppvaskmaskinen Wasco WP5C testet, men denne fås ikke kjøpt i Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer