Planter som krever lite stell:

Disse er enkle å holde i live

Dreper du ofte planter og blomster? Fortvil ikke! Kanskje har du bare kjøpt feil planter. Vi har oversikten over plantene som er enkle å holde i live.

DISSE KLARER DU Å TA VARE PÅ: Det å stelle planter kan være mye jobb. Men vi har funnt plantene som er litt mer lettstelt enn andre. Foto: Always_Sunshine / Shutterstock / NTB
DISSE KLARER DU Å TA VARE PÅ: Det å stelle planter kan være mye jobb. Men vi har funnt plantene som er litt mer lettstelt enn andre. Foto: Always_Sunshine / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Svært mange av ønsker seg planter som lever lenge uten at man trenger å gjøre så mye.

Men hvilke planter er mest lettstelt? Det er faktisk en haug å velge i!

Vi har spurt ekspertene.

- Den desidert enkleste planten er Zamioculcas, den tåler å stå ekstremt lenge uten vann og kan også stå forholdsvis mørkt over lengre tid. Den kan fint glemmes i både 2 og 3 måneder, sier Gunn Pettersen, innkjøpsansvarlig for potteplanter i Mester Grønn.

Hun forteller at monstera også tåler mye, og skulle den tørke ut så tar den seg fort opp igjen når den får vann. Yucca.palme kan fint glemmes noen måneder så lenge den står lyst, den tåler ekstremt mye tørke.

- Gullranke og Sølvranke er også to som jeg vil trekke frem og til slutt kaktuser og sukkulenter, det er vel de første folk tenker på som planter som tåler mye, de kan stå svært lenge uten vann, men bør ha noe lys, forteller hun.

Lever godt med lite stell

- Noen gode favoritter som lever godt med lite stell er sukkulenter som for eksempel Svigermors tunge, Rosetturt eller Senecio. Det finnes også mange fine kaktuser som gjør seg godt, for eksempel Kanderlaberkaktus, sier Charlotte Gjone, kommunikasjons- og bærekraftssjef i Plantasjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer