4K TV:

Disse fire bokstavene er viktige når du skal kjøpe ny TV eller forsterker

Det «gode tilbudet» kan vise seg å være skikkelig dårlig.

SJEKK DETTE: Ett av stedene du kan få en pekepinn på om forsterkeren vil kunne vise Netflix i 4K, er på baksiden av forsterkeren. Foto: Onkyo
SJEKK DETTE: Ett av stedene du kan få en pekepinn på om forsterkeren vil kunne vise Netflix i 4K, er på baksiden av forsterkeren. Foto: Onkyo Vis mer
Publisert

Følger man litt med på utviklingen innen hjemmeelektronikk er det lett å bli svimmel. Det ene øyeblikket er det greit å ha HDMI, det neste må det være HDMI 2.0, og så snakkes det plutselig om HDMI 2.1.

Like forvirrende er kopibeskyttelsen ved avspilling av innhold: HDCP (High-bandwidth Digital Content Protection).

HDCP så dagens lys på begynnelsen av 2000-tallet, og har nå kommet til versjon 2.2. Det er denne Netflix krever for å spille av 4K-innhold.

Gjelder alle ledd

Har du en 4K smart-TV med HDCP 2.2 (samt HEVC og HDMI 2.0), så skal du i utgangspunktet få sett Netflix i 4K. Men skal du for eksempel spille av Netflix via en Xbox One S, eller koble til en UHD Blu-ray-spiller, må du passe på at alt av elektronikk som signalet er innom også har HDCP 2.2.

Det må nemlig være HDCP 2.2-støtte i alle ledd.

Er du glad i filmlyd, kan det for eksempel hende at du har en hjemmekinoforsterker og et 5.1 oppsett eller bedre. Da må også forsterkeren støtte HDCP 2.2, dersom du vil sende lyd og bilde gjennom forsterkeren først.

Problemet er bare at det fortsatt finnes forsterkere og TV-er på markedet som ikke støtter HDCP 2.2. Det betyr at dersom du ikke finleser spesifikasjonene på elektronikken du kjøper, kan du risikere å gjøre et skikkelig bomkjøp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer