Disse kan overta hjemmet ditt

Slik unngår du å bli møtt av mus, maur og kakerlakker når du kommer hjem fra ferie.

Denne vil du helst ikke møte når du kommer hjem fra ferien. Vask godt før du drar, så minsker risikoen for at det skjer. Illustrasjonsf             oto: Zeeshan Qureshi/StockXpert Foto: Foto: Zeeshan Qureshi/StockXpe
Denne vil du helst ikke møte når du kommer hjem fra ferien. Vask godt før du drar, så minsker risikoen for at det skjer. Illustrasjonsf oto: Zeeshan Qureshi/StockXpert Foto: Foto: Zeeshan Qureshi/StockXpe Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Lag en sjekkliste over hva du bør gjøre før du drar på ferie, så slipper du å sitte på en strand i Syden og lure på om du husket å dra ut kontakten til kaffetrakteren, sier rådgiver i kbd-gruppen, Else Liv Hagesæther, til DinSide Helse.

Ifølge rengjøringsspesialisten, som er utdannet ved Statens Oldfrueskole, er det bare litt planlegging som skal til for at du skal slippe å møte ubehagelige overraskelser når du kommer hjem fra ferien. På den måten blir overgangen fra ferielivet til hverdagen både hyggeligere og lettere å takle, mener hun.

Les også: 12 tips boligen din vil elske

Tøm søpla

- Hva er den vanligste blunderen folk gjør når de drar på ferie?

- Det vanligste folk glemmer å gjøre før de låser døren, er å tømme søpla. Som en hovedregel bør man fjerne alt som kan avgi lukt når man er borte. Mange rasker med seg søppelposen idét de styrter ut av døren. Det er imidlertid lurt å være oppmerksom på at eventuelle hull i posen kan ha gjort at noe som vil komme til å avgi lukt, har rent ut, sier hun.

Hagesæther anbefaler også å ta en sjekk rundt søppelbøtta, i tilfelle noe har falt ut, eller om det er søl som må vaskes bort. Husk også å tømme søpla du måtte ha på badet og i eventuelle andre rom. Vent til du kommer hjem med å sette i ny pose, for søppelbøtta har bare godt av å lufte seg litt, råder hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer