Kan man blande?

Disse må du ­­ikke blande

Blander du noen av disse rengjøringsmidlene, kan det få uheldige konsekvenser.

GIFTIG: Blander du noen av disse rengjøringsmidlene, kan det få uheldige konsekvenser. Video: Embla Hjort-Larsen / Storyblocks. Vis mer
Publisert

Internett flyter over av kjerringråd og rengjøringstips med mange ulike midler.

Men er det én ting du bør unngå, er det å blande ulike rengjøringsmidler, ifølge Malin Katrine Skaar, sjef for kundeservice i Orkla.

- Generelt vil jeg si at å blande ulike rengjøringsmidler er unødvendig. I noen tilfeller frarådes det på det sterkeste, forteller hun til DinSide.

Skar forklarer at for eksempel Klorin aldri skal blandes med andre rengjøringsmidler, da dette kan avgi farlige gasser.

- Skulle du ved et uhell ha blandet noe med Klorin, er det viktig å holde avstand og helle det ut et egnet sted, sier Skaar og viser til at man alltid bør følge bruksanvisningene på rengjøringsprodukter man kjøper.

- Her vil det også framkomme om det er spesielle hensyn man skal ta med tanke på for eksempel verneutstyr, forteller hun og legger til:

- Noen blandinger er derimot fine blandinger, som for eksempel Salmi og Zalo. Denne blandingen gir ekstra effekt til for eksempel veldig skitne vinduer, vanskelig smuss- eller fettlag oppå kjøkkenskap.

Disse bør du ikke blande

Hos Giftinformasjonen ser de at det skjer en del uhell med vaskemidler, og oppfordrer til varsomhet når det gjelder å blande kjemikalier på egen hånd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer