Disse slipper unna EU-kravet

EU er i ferd med å vedta nye krav som vil bety millioninvesteringer i oppgraderinger for mange norske boligeiere. Likevel er det noen som slipper unna kravene.

SLIPPER KRAV: Man trenger ikke å oppfylle reglene før fem år etter salg, utleie eller annen overføring. Foto: Shutterstock
SLIPPER KRAV: Man trenger ikke å oppfylle reglene før fem år etter salg, utleie eller annen overføring. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert

I oktober ble det meldt om et nytt EU-direktiv om energieffektivisering, som ekspertene fryktet kan bety millionkostnader for norske boligeiere.

Nå informerer Huseiernes Landsforbund at EU-kravet ikke gjelder for alle, og trekker fram noen unntak i reglene:

- De skal ikke gjelde for hytter og fritidsboliger som brukes mindre enn fire måneder i året. Bygninger av historisk interesse unntas, men her er det opp til det enkelte land å definere unntakene.

Forbundet legger til at det har blitt diskutert et unntak for eneboliger, som går ut på at man ikke trenger å oppfylle reglene før fem år etter salg, utleie eller annen overføring.

Tilbake til EU-forslaget som kom forklares på følgende måte:

EU-rådet har blitt enige om et forslag til revidert direktiv om bygningers energi ytelse, «Energy Performance of Buildings Directive». I tillegg ble det foreslått strenge krav til eksisterende boligmasse.

Det vil si alle typer private boliger og et av kravene er at alle boligbygg skal ha minst energiklasse D innen 2033, mens innen 2050 skal hele bygningsmassen være renovert til nullutslippsbygg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer