Disse slipper unna EU-kravet

EU er i ferd med å vedta nye krav som vil bety millioninvesteringer i oppgraderinger for mange norske boligeiere. Likevel er det noen som slipper unna kravene.

SLIPPER KRAV: Man trenger ikke å oppfylle reglene før fem år etter salg, utleie eller annen overføring. Foto: Shutterstock
SLIPPER KRAV: Man trenger ikke å oppfylle reglene før fem år etter salg, utleie eller annen overføring. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert

I oktober ble det meldt om et nytt EU-direktiv om energieffektivisering, som ekspertene fryktet kan bety millionkostnader for norske boligeiere.

Nå informerer Huseiernes Landsforbund at EU-kravet ikke gjelder for alle, og trekker fram noen unntak i reglene:

- De skal ikke gjelde for hytter og fritidsboliger som brukes mindre enn fire måneder i året. Bygninger av historisk interesse unntas, men her er det opp til det enkelte land å definere unntakene.

Forbundet legger til at det har blitt diskutert et unntak for eneboliger, som går ut på at man ikke trenger å oppfylle reglene før fem år etter salg, utleie eller annen overføring.

Tilbake til EU-forslaget som kom forklares på følgende måte:

EU-rådet har blitt enige om et forslag til revidert direktiv om bygningers energi ytelse, «Energy Performance of Buildings Directive». I tillegg ble det foreslått strenge krav til eksisterende boligmasse.

Det vil si alle typer private boliger og et av kravene er at alle boligbygg skal ha minst energiklasse D innen 2033, mens innen 2050 skal hele bygningsmassen være renovert til nullutslippsbygg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.