Kjapp middag

Disse supertipsene gjør hverdagen vesentlig enklere

Du kan spare mye tid på å planlegge måltidene i forveien. Vi viser deg også hvordan du kan skrelle egg og hvitløk på sekunder.

TIPS: Eggdeler, ostehøvel og rivjern kan brukes til mye mer enn man skulle trodd. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hverdagen er som regel hektisk for de fleste, og matlaging bør derfor gå så kjapt som mulig. Likevel er det ikke alltid så enkelt å lage middag på 1-2-3, men det kan gå raskere med noen små grep.

Her får du kjøkkentriksene som kan gjøre hverdagen litt lettere!

Vær forberedt

For at det skal gå kjapt å lage middag, er det aller best å planlegge i forveien, men det behøver ikke føles som et tiltak:

Lag en middagsplan for uken, skriv ned ingrediensene du behøver på en handleliste før du stikker på butikken og handler all den maten du trenger i huset for en hel uke.

Sett av litt tid samme kveld til å forberede deler av måltidene slik at det blir mer effektivt å tilberede middagene for hver dag.

Her kommer en av Norges fremste matbloggere, Ina Johnsen, som står bak bloggen Matpaabordet.no,med noen eksempler:

- Lag ekstra pizzadeig når du lager pizza. Stek resten av deigen som pizzabunner og frys disse, så har du ferdigbunner klar til neste gang du skal ha pizza til middag, har Johnsen uttalt til Dinside.

Brødskiver er ikke bare frokostmat, det er også godt som tilbehør til supper.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer