Disse telysene brenner lengst

Pris og kvalitet henger sammen, men de billigste fikk ikke bunnplasseringen.

FORSKJELL PÅ KVALITET: Det var store forskjeller på hvor lenge telysene brant, også mellom de som oppgir samme brenntid på pakken. Foto: Berit B. Njarga
FORSKJELL PÅ KVALITET: Det var store forskjeller på hvor lenge telysene brant, også mellom de som oppgir samme brenntid på pakken. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nordmenn elsker å tenne levende lys i desember, men slett ikke alle lys gir like langvarig hygge. DinSide har kjøpt inn og testet ut telys fra syv forskjellige butikker, for å finne ut hvilke som brenner lengst.

Vår lille førjulstest viser at prisen på lysene spiller inn, men det var likevel ikke de billigste telysene som kom dårligst ut.

Les også: Husk på dette før du tenner stearinlysene

Dagligvare-vinner og taper

Vi har kjøpt og testet tradisjonelle telys fra følgende butikker: Rema 1000, Kiwi, Prix, Nille, Europris, Ikea og Clas Ohlson.

Telysene fra Rema 1000 hadde den korteste brennetiden av alle lysene, tett fulgt av First Price-lysene fra Kiwi.

Samtidig ble telysene fra dagligvarebutikken Coop Prix, testvinner. Ifølge emballasjen skulle de brenne i cirka 6 timer, men slukket først etter 6 timer og 49 minutter.

Samtidig var dette de nest dyreste av alle telysene vi har testet.

De rimelige Ikea-lysene "Glimma" ble slett ikke testens taper. De havnet disse på tredjeplass. Glimma-lysene brant i fem timer og fem minutter, over en time lengre enn Rema-lysene. Og de koster bare 17 øre per telys.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer