Oppbevaring av mat:

Disse triksene holder maten fersk lenge

To mateksperter avslører sine beste tips.

FERSKT BRØD: Legger du et kjøkkenhåndkle i bunnen av en brødboks av metall, vil det holde seg deilig og ferskt over lang tid, ifølge matblogger og kokebok-forfatter Marit Røttingsnes Westlie. Foto: NTB Scanpix.
FERSKT BRØD: Legger du et kjøkkenhåndkle i bunnen av en brødboks av metall, vil det holde seg deilig og ferskt over lang tid, ifølge matblogger og kokebok-forfatter Marit Røttingsnes Westlie. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Vi hører om det ofte - nordmenn kaster stadig mer mat. En rapport fra Matvett i 2018 viste at det totale matsvinnet var minst 385.000 tonn spiselig mat i Norge i 2017. Dette tilsvarer cirka 73 kilo per innbygger i året. Av dette kaster hver og en av oss 42,6 kilo hvert eneste år.

Blant årsakene til at vi kaster så mye mat er at vi ikke klarer å ta vare på restene, og vi lagrer maten på måter som gjør at den forringes raskere enn den behøver.

Men det finnes mange enkle tips for å holde maten så fersk som mulig lengst mulig.

Her får du noen knallgode tips fra to av Norges fremste mateksperter.

- Del opp maten

- Hvis maten tas ut og settes på kjøkkenbenken over lengre perioder flere ganger om dagen, typisk pålegg, så tenker vi gjerne at vi bare skal gjøre ting kjapt, og så pakker vi kanskje ikke inn maten ordentlig, sier kokebok-forfatter, Marit Røttingsnes Westlie, som også står bak bloggen Frutimian.no.

Riktig oppbevaring er nøkkelen for at maten skal holde lengst mulig, understreker Jan Henrik Syversen ved en av Norges mest populære matsider på nett, Gladkokken.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer