Disse TV-kanalene viser fotball-VM

Vi gir deg full oversikt over hvilke TV-kanaler som viser sommerens store fotball-eventyr.

Fotball-VM 2010 starter klokken 16.00 den 11. juni og varer helt til 11. juli. I denne perioden kan du glede deg over hele 64 fotballkamper. Vi gir deg oversikt over hvilke TV-kanaler som viser dem - og hvilke innholdsleverandører som gir deg de ulike TV-kanalene. Foto: Per Ervland
Fotball-VM 2010 starter klokken 16.00 den 11. juni og varer helt til 11. juli. I denne perioden kan du glede deg over hele 64 fotballkamper. Vi gir deg oversikt over hvilke TV-kanaler som viser dem - og hvilke innholdsleverandører som gir deg de ulike TV-kanalene. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag 11. juni klokken 16.00 braker det løs. Da møtes Sør-Afrika og Mexico i den første av hele 64 VM-kamper. Og først den 11. juli spilles selve finalen i Johannesburg. Blant storhetene som har kvalifisert seg til fotball-VM 2010 er Argentina, Brasil, England, Frankrike, Italia, Nederland, Portugal, Spania og Tyskland. Og i tillegg til Sør-Afrika kan du glede deg over Elfenbenskysten, Ghana, Kamerun og Nigeria. Våre danske naboer deltar også og både Nord- og Sør-Korea har kommet til sluttspillet.

Med andre ord kan du og alle andre fotball-interesserte se frem til fire uker og to dager med fantastisk underholdning. Eller kan du egentlig det? Hvilke TV-kanaler er det egentlig som viser fotball-VM 2010?

Alt du trenger

Fortvil ikke, vi gir deg overblikket.

1. Her finner du nemlig en oversikt over samtlige kamper med dato, klokkeslett og oversikt over hvilke kanaler som sender dem.

2. Klikk her hvis du har ønsker å tilpasse eller å bygge ut Excel-dokumentet etter egne preferanser.


Usikker på om du har de aktuelle TV-kanalene? I tabellen under får du oversikten:

Disse TV-kanalene viser fotball-VM


Disse TV-kanalene viser fotball-VM


Blått innebærer at alle de aktuelle TV-distributørenes kunder har den aktuelle kanalen. Er du kabel-TV-kunde hos Canal Digital bør du imidlertid være oppmerksom på at du kun får Viasat 4 om du har en digital mottaker.

"Tilvalg" (grønt) innebærer at kanalen ikke er en del at distributørens grunnpakke, men at kanalen kan kjøpes som tilleggskanal.

"Nei" (rødt) innebærer at distributøren ikke tilbyr kanalen overhodet.

NB: Siden denne artikkelen ble publisert, har det skjedd følgende endringer: Get har fått TV2 HD og har plassert denne i startpakken, Nextgentel har fått Viasat Sport HD som tilvalg, Nextgentel har flyttet TV2 HD fra tilvalg til Viasat Start..

Fotball-VM 2010: Norge

void(0)" onclick="javascript:window.open('/phpf/vis_bilde.php?id=3493041&type=jpg','_blank','width=709,height=700,scrollbars=yes,resizable=yes,menubar=yes,toolbar=no')">Se stor utgave
Se stor utgave Vis mer

Hva med deg?

Hvor mange kamper har du som målsetting å se? (Avsluttet)
Ingen!(25%) 258
Samtlige!(22%) 222
Flere enn 10(20%) 199
Flere enn 20(12%) 124
Flere enn 30(8%) 82
Flere enn 50(7%) 76
Flere enn 40(6%) 59
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.
Disse TV-kanalene viser fotball-VM
Uansett bør du være klar over at NRK ikke sender en eneste VM-kamp. Her i landet er Fotball-VM 2010 delt mellom TV2 og Viasat:

TV2

 • Sender alle sine 32 kamper på TV2 HD
 • Sender i utgangspunktet også sine 32 kamper på hovedkanalen TV2
 • Men de 4 dagene to kamper spilles samtidig, sendes den ene kampen på TV2 Sport. Det er foreløpig ikke bestemt hvilke av disse kampene som vil sendes på hvilken kanal.
 • De 4 kampene som sendes på TV2 Sport vil bli sendt i reprise på hovedkanalen TV2 kl. 23.45 samme kveld

Viasat

 • Sender alle sine 33 kamper på Viasat Sport HD
 • Sender 16 kamper på Viasat 4
 • Sender 16 kamper på Viasat Fotball

Fotball-VM 2010: Sverige

I vårt naboland har rikskringkasteren Sveriges Television (SVT) delt mesterskapet med svenske TV4. De to kanalene har foreløpig ikke delt de 4 kvartfinalene eller de 2 semifinalene seg i mellom. De resterende 58 kampene er imidlertid delt og vil bli vist på følgende måte:

SVT

 • Sender 22 av sine 32 kamper på SVT1
 • Sender 6 kamper på SVT2
 • Sender 2 kamper på SVT24
 • Sender 2 kamper på SVT Kunnskapskanalen
 • SVT24 og SVT Kunnskapskanalen tas kun i bruk de 4 dagene to kamper spilles samtidig.

TV4

 • Sender i utgangspunktet sine 32 kamper på hovedkanalen TV4
 • Men de 4 dagene to kamper spilles samtidig, sendes den ene kampen på TV4 Sport. Det er foreløpig ikke bestemt hvilke av disse kampene som vil sendes på hvilken kanal.
 • I tillegg vil kampen Ghana-Australia (19.06) sendes på TV4 Sport grunnet prinsessebryllupet

God fornøyelse!

Kilder: fifa.com, TV2, Viasat, SVT, TV4, Canal Digital, Get, Riks-TV

Les også:

 • 32-tommers flat-TV: 2.500 kroner
 • Her finner du de billigste flat-TVene
 • Huskeliste før TV-kjøpet
 • Vi knuser TV-mytene
 • Denne artikkelen ble første gang publisert på DinSide i mai 2010. Artikkelen er sist redigert og oppdatert 11 juni 2010.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer