Ditt ansvar

Dersom boligen din rammes av oversvømmelse, er det ett område du ikke bør ha slurvet på.

HER GIKK DET GALT: Hele stua ligger under vann på grunn av flom under ekstremvær. Foto: Fremtind Forsikring
HER GIKK DET GALT: Hele stua ligger under vann på grunn av flom under ekstremvær. Foto: Fremtind Forsikring Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Høye temperaturer og regn gjør at det er sendt ut sendt ut både flomvarsel og varsel for jord-, sørpe- og flomskredfare for de neste dagene, melder NTB.

- Det er ventet regnbyger mandag og tirsdag, og sammen med mye snøsmelting gir dette fare for flom, sier flomvakt Erik Holmquist i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) til varslingstjenesten varsom.no.

Naturskader dekkes

Er du en av dem som bor i flomutsatte strøk, bør du passe på at du får erstatning hvis flommen rammer deg.

I Norge er vi godt dekket mot naturskader. Man kan få erstatning både fra forsikringsselskapene og fra Statens naturskadeordning.

- I utgangspunktet er flom en skade som dekkes av forsikring. Dersom bygningen eller gjenstanden kan brannforsikres, er den også dekket mot naturskade gjennom naturskadeloven, sier advokat i Norske boligbyggelag, Line C.B. Bjerkek, i en pressemelding.

Ifølge Gjensidige skal en vanlig husforsikring skal altså dekke flomkader på bolig, garasje, innmeldte sidebygninger, innbo og hage.

Bil, båt og campingvogn erstattes av vanlig kaskoforsikring, så her skal du ikke trenge noen ekstra tilleggsforsikringer, ifølge forsikringsselskapet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.