Djevelen er i detaljene

Årets møbelslipp sparkes i gang denne uken, på møbelmessen i Köln.

Publisert
Sist oppdatert

Luksuriøst. Enkelt. Naturlig. Smart. Ispedd en håndfull Swarovskikrystaller.

Denne uken presenterer Europeiske møbelprodusenter årets nyheter på en av Europas største møbelmesser i Köln, IMM Cologne.

Stor bildespesial

Noen av produktene lanseres denne uken, mens andre ikke er på markedet før om noen måneder. Vi har også trukket frem noen møbler fra i fjor som fortsatt er høyaktuelle, samt noen klassikere vi ikke tror kommer til å gå av moten med det første.

Internasjonalt

Stolen Forest fra Weishaeupl.
 Foto: IMM Cologne: Hitguide 2008
Stolen Forest fra Weishaeupl.
Foto: IMM Cologne: Hitguide 2008 Vis mer

Djevelen er i detaljene

  1. Smugtitt på vårens møbelnyheter


Rundt 1.300 produsenter viser frem sine møbler for mer enn 150.000 besøkende den knappe uken messen varer, fra 14. - 20. januar. En rekke norske møbelprodusenter er til stede, blant annet jærstolen Aksel, Varier (tidligere en del av Stokke), Hødnebø, Sandvik, Ekornes, Stordal - - samt showcasen av norske møbler, Inside Norway.

Møbelmessen i Köln er først og fremst interessant for deg fordi en rekke norske forhandlere er på messen og plukker ut møbler som kommer til norske butikker i løpet av våren.

De fleste nordiske produsentene presenterer sine nyheter på messen i Stockholm, men tradisjonelt holder en rekke produsenter igjen de største nyhetene til den store møbelmessen i Milano i april.

Eksklusivt

Når vi ser på nyhetene og trendene fra Köln, er det tydelig at vi er i økonomiske oppgangstider. Eksklusivitet, luksus, og forseggjorte detaljer går igjen.

Tyske trendanalytikere har samlet hovedtrendene fra årets messe i en 120-sider lang guide som du kan laste her, og her (den er så lang at den måtte deles i to) men dersom dette føles litt drøyt, presenterer vi her en kort sammenfatning av årets trender:

Utsøkt


Detaljene er forseggjorte, dekorative og smarte - for eksempel flerbruksmøbler, eller møbler som enkelt kan foldes sammen og stues vekk.

Luksus? Tyske Bretz tar nok luksusbegrepet litt lenger enn det vi nordboere er vant til. >> Flere møbelnyheter
Luksus? Tyske Bretz tar nok luksusbegrepet litt lenger enn det vi nordboere er vant til. >> Flere møbelnyheter Vis mer

Les også:


Luksus, haute couture


Oppgangstider gir eksklusive kvalitetsmøbler et nytt oppsving. Noen av møblene som vises frem er nok imidlertid alt for prangende for selv nyrike nordmenn. Vi vil gjerne trekke frem miljøaspektet i det å kjøpe kvalitetsprodukter som varer. Fri oss for gull og Swarovskikrystaller på sittemøbler, men gi oss gjerne fløyelsmykt skinn som varer i hundre år. Paralleller trekkes fortsatt til trender på catwalken, og hvordan mange kler opp hjemmene sine i siste skrik.

Se også:

Haute design


Møbeldesignerne er de nye klesdesignere, eller kanskje rockestjernene. Navn som Philippe Starck, Ron Arad og Marcel Wanders er kanskje ikke på alles lepper ennå - men stadig flere er opptatt av hvem som har designet møblene, ikke bare hvem som har produsert dem.

DinSide anbefaler at du tar en titt på Karim Rashids møbler, den rosa nerdens hevn

Kokekunst

Smart detalj med skjulte stikkontakter kjøkkenbenken fra Schulte design //www.dinside.no/php/art.php?id=504162">>>Flere nyheter
Smart detalj med skjulte stikkontakter kjøkkenbenken fra Schulte design >>Flere nyheter Vis merKjøkkenet trekkes fortsatt frem som et av husets viktigste rom og satsningsområder, og har du råd, er det en deilig tid å pusse opp kjøkkenet på. Flere smarte løsninger - og designet blir så lekkert at det kan sendes på utstilling.

Slipper vi å skrive flere slike artikler?

Smart design


Vårens møbelnyheter er spekket med tekniske finesser, som en kanskje ikke får øye på ved første blikk. Det trenger ikke se teknisk ut, men den som leter finner skjulte løsninger og, ikke minst, møbler i smarte nye materialer.

Les mer om

De fire store

Det som regnes som de fire viktigste møbelmessene for det norske markedet er, Köln (januar); Stockholm (februar); Milano (april) og London (September).

I tillegg arrangeres en rekke ulike trendmesser, som Gave- og Interiørmessen på Lillestrøm. DinSide Bolig kommer tilbake med flere møbel- og interiørnyheter i tiden fremover. Første messe vi besøker i 2008 er Gave- og Interiørmessen på Lillestrøm 24. januar.

Kilde og foto: IMM Cologne / Produsentene


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer