Coronaviruset

DNB kutter boligsalgsgaranti på grunn av koronakrisen

Norges største meglerkjede, DNB Eiendom, har midlertidig stanset sin salgsgaranti for kunder som skal selge eiendom, melder NRK.

GARANTERT BOLIGSALG? DNB kutter salgsgarantien midlertidig, som følge av coronasituasjonen som også påvirker boligsalget. Foto: NTB scanpix
GARANTERT BOLIGSALG? DNB kutter salgsgarantien midlertidig, som følge av coronasituasjonen som også påvirker boligsalget. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

DNB Eiendom håper på forståelse for tiltaket.

– Vi er i en ekstraordinær situasjon som endrer seg hele tiden, og derfor vil det være vanskelig å gi denne type garantier fremover. Det håper vi våre kunder har forståelse for, sier kommunikasjonsrådgiver Vidar Korsberg Dalsbø i DNB Eiendom til NRK.

Felles for salgsgarantier i eiendomsmeglerbransjen er at man kan slippe unna betaling om boligen ikke blir solgt.

DNB Eiendoms garanti går under navnet «Garantert Solgt», og blir markedsført med slagordet «selger vi ikke, betaler du ingenting».

– DNB Eiendom har vedtatt å midlertidig stanse «Garantert Solgt», men garantien vil fortsatt gjelde for avtaler som alt er inngått, opplyser Dalsbø.

NRK har også vært i kontakt med andre meglerkjeder. Inntrykket er at de fleste opprettholder garantiene.

Færre salg

17.mars kunne Eiendom Norge fortelle om færre salg i boligmarkedet de siste dagene - og at salgene går mindre over prisantydning.

Dette viser en analyse av omsetningstallene i mars som Eiendom Norge og Eiendomsverdi har gjort for å undersøke hvordan viruskrisen har truffet boligmarkedet.

Individuelle visninger

Tidligere i måneden meldte DNB Eiendom at de erstatter fellesvisninger med individuelle visninger for å begrense smitterisikoen i forbindelse med virusutbruddet.

– Eiendomsmeglingsbransjen innfører blant annet tiltak for å kunne gjennomføre befaring, visning, kontraktsignering og overtakelse med redusert risiko for smitte, sier direktør Henning Lauridsen Eiendom Norge i en pressemelding.

Det blir også blant annet slutt på felles kontraktsmøter og fysiske prospekter hos eiendomsmeglerselskapet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer