Dolby Atmos skal blåse nytt liv i hjemmekinoen din

Men hva i all verden er det, og hvordan får du det i stua?

DOLBY ATMOS 7.1.4: Hvis du har lyst til å ta den helt ut, kan stuen din fort se slik ut når du er ferdig. Men ikke la deg skremme, det fins nemlig både mer anonyme, enklere og ikke minst rimeligere løsninger.  Foto: DOLBY
DOLBY ATMOS 7.1.4: Hvis du har lyst til å ta den helt ut, kan stuen din fort se slik ut når du er ferdig. Men ikke la deg skremme, det fins nemlig både mer anonyme, enklere og ikke minst rimeligere løsninger. Foto: DOLBY Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om lydplanker og multiromsanlegg har hatt en solid opptur de siste årene, er det fortsatt ingenting som slår det klassiske 5.1-anlegget når man virkelig skal kose seg med film i egen stue. Men nå har det altså kommet en ny sheriff til byen.

Hele hemmeligheten med Dolby Atmos er at det øker lydbildet i høyden, og det fine med systemet er at det ikke er så mye som skal til for å komme igang, samtidig som utvidelsesmulighetene for de som blir bitt av basillen er store.

Det lukter det naturlig nok penger av, og dermed er også hele bransjen i høygir.

Hva er Dolby Atmos?

Mange har antagelig hørt Dolby Atmos på kino allerede, der systemet kom på plass i utvalgte saler allerede i 2012.

Men der kinoversjonen av Dolby Atmos støtter lyd i inntil 64 ulike kanaler og lar hver eneste kanal ha sin dedikerte lydfrekvens, er det naturlig nok en nedskalert versjon som kommer til hjemmekinomarkedet.

I praksis er det snakk om enten 2 eller 4 ekstra dedikerte lydkanaler i høyden, slik at et klassisk 5.1 anlegg vil få betegnelsen 5.1.2 eller 5.1.4 avhengig av hvor mange høyttalere du ønsker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.