Google lanserer YouTube TV

Drepte Google nettopp kabel- og satellitt-TV?

KOMMENTAR: For 300 kroner i måneden kan abonnementene strømme mer enn 40 forskjellige TV-kanaler gjennom en app som allerede ligger i TV-en din. 

YouTube-sjef Susan Wojicki presenterer YouTube TV under en seanse i Los Angeles, 28. februar. Det var intet godt nytt for de tilbydere av tradisjonell kabel- og satellitt-TV.  Foto: AP Photo/Reed Saxon
YouTube-sjef Susan Wojicki presenterer YouTube TV under en seanse i Los Angeles, 28. februar. Det var intet godt nytt for de tilbydere av tradisjonell kabel- og satellitt-TV.  Foto: AP Photo/Reed Saxon Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Google har nettopp annonsert den nye strømmetjenesten YouTube TV. Tjenesten gir abonnentene tilgang til å strømme en rekke vanlige TV-kanaler via Internett - via hvilken som helst bredbåndsleverandør. I tillegg får de tilgang til YouTube Red (YouTube uten reklame og full tilgang til Spotify-konkurrenten Google Music).

Og prikken over i-en: Seks forskjellige familiemedlemmer kan se på inntil tre kanaler - samtidig, og lagre så mange opptak de ønsker i nettskyen.

Selskapet skal ha brukt to år på å utvikle tilbudet, og forhandlet seg fremt til avtaler med mange store TV-kanaler, inkludert storheter som ABC, CBS, NBC, FOX, ESPN, FX, Syfy og National Geographic - totalt er det snakk om rundt 40 kanaler.

Alle disse inngår i en grunnpakke som vil koste 35 dollar i måneden (ca 300 norske kroner), og da er altså YouTube Red inkludert (koster ca 100 norske kroner løst).

Det er også mulig å abonnere på ekstrakanaler, inkludert filmkanalen Showtime og fotballkanalen Fox Soccer Plus.

Grunnpakke+tillegg-prinsippet minner svært mye om hvordan de tradisjonelle kanaltilbyderne opererer, som Get, Canal Digital og RiksTV - men med en vesentlig forskjell: YouTube er løsrevet fra proprietær infrastruktur - du trenger bare en dings med internettilgang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer